KATwalk_PeterVonier

Kitzbüheler Alpen Trail: Nieuwe wandelroute in de Oostenrijkse Alpen

KATwalk_PeterVonierIn de Oostenrijkse Alpen is er een nieuwe lange afstand wandelroute geopend. Het betreft de zogenaamde KAT-Walk, de Kitzbüheler Alpen Trail, die van Hopfgarten tot aan Fieberbrunn loopt. De route beslaat ruim 104 kilometer en heeft variërende hoogtes tot ongeveer 2000 meter hoogte. De route is geschikt voor echte hikers, sportieve wandelaars en voor families met grote kinderen. Er zijn comfortabele overnachtingsmogelijkheden langs de route.

KAT-Walk in 6 etappes

De KAT-Walk is opgedeeld in 6 etappes en strekt zich uit van Hopfgarten, over het Brixental, Kitzbühel en St. Johann in Tirol tot aan Fieberbrunn in het Pillerseetal. Dagetappes tot en met 1.200 meter hoogte vragen de benodigde training en conditie. Elke geoefende wandelaar, met wat offroad ervaring, kan de route lopen. Tijdens de tocht krijgen de wandelaars prachtige panorama’s en natuur te zien.

De etappes van de KAT-Walk:

KATwalk_PeterVonierEtappe 1: Vanaf Hopfgarten naar de KelchsauEtappe 2: Vanuit de Kelchsau naar het WindautalEtappe 3: Vanuit het Windautal naar Aschau in het SpertentalEtappe 4: Van het Spertental naar KitzbühelEtappe 5: Van Kitzbühel naar St. Johann in Tirol

Comfort tijdens de tocht

De KAT-Walk biedt de hiker de mogelijkheid om niet alleen sportief bezig te zijn, maar daarnaast ook te genieten van het nodige comfort. In plaats van het gezamenlijk overnachten in een berghut, is het mogelijk om in een eigen kamer in een goed hotel te verblijven. Er kan bovendien gebruik gemaakt worden van een bagagetransport naar de volgende accommodatie op de route, zodat de wandelaars niet met zware rugzakken op pad hoeven te gaan. Daarnaast biedt de route comfort door de speciale verkorte routes die voor minder getrainde bergliefhebbers zijn aangelegd.

Wandelen in de Kitzbüheler Alpen

De Kitzbüheler Alpen bestaan uit vier vakantieregio’s: St Johann in Tirol, Brixental, PillerseeTal en Hohe Salve, gelegen rondom het bekende Kitzbühel. Er ligt in totaal bijna 3.000 km aan wandelpaden.Voor meer informatie over de route en het gebied kun je kijken opKitzbueheler-alpen.com/nl/kat-walk 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?