Klettersteigen bij de Drei Zinnen - Sextner Dolomieten. Foto Jonathan Vandevoorde

Klettersteigen in de Sextner Dolomieten

Wat is jouw favoriete gebied in de Dolomieten? Voor het komende nummer van Bergen Magazine  bezocht hoofdredacteur Jonathan Vandevoorde de Sextner Dolomieten. Hij liep een avontuurlijke, meerdaagse bergtocht rond de wereldberoemde rotsformatie Drei Zinnen, waar de sporen van de Eerste Wereldoorlog nog alom aanwezig zijn. 

De prachtige herkenbare en beroemde Drei Zinnen zijn het decor voor de klettersteigs in de Sextner Dolomieten. Onze hoofdredacteur ging er heen om de via ferrata's uit WOI te ontdekken. 

Klettersteigen bij de Drei Zinnen, Sextner Dolomieten. Foto Jonathan VandevoordeDe meeste loopgraven en bunkers uit de Eerste Wereldoorlog in de Sextner Dolomieten vind je in de buurt van de Drei Zinnen, de Paternkofel, het Buellelejoch en de Elfer en Rotwand. De loopgraven achter de Buellelejochhütte zijn voor bergwandelaars probleemloos toegankelijk. Voor de andere plaatsen beschreven in de reportage is een klettersteiguitrusting nodig.

Klettersteigen bij de Drei Zinnen, Sextner Dolomieten. Foto Jonathan VandevoordeIJzervreten in oorlogsbergen

De Drei Zinnen behoren tot de indrukwekkendste architectonische wonderen van Moeder Natuur. Precies honderd jaar geleden spleet de Eerste Wereldoorlog het massief rond de iconische berg in tweeën. Als je vrij bent van hoogtevrees, ontdek je dat de rotstorens rondom nu nog bezaaid liggen met restanten uit die drie jaar stellingenoorlog. "Kijk, deze staaf is nog niet eens ontploft!"

Hele reportage lezen? Mist het komende nummer van Bergen Magazine niet!

De gehele reportage over klettersteigen in de Sextner Dolomieten lees je in het winternummer van Bergen Magazine dat eind november verschijnt. Voor slechts € 22,50 ontvang je deze vanzelf thuis. Reageer dan wel voóór half november. 

Profiteer nu van de superaanbieding! (en ontvang 2 cadeaus bij je bestelling)

Klettersteigen bij de Drei Zinnen, Sextner Dolomieten. Foto Jonathan Vandevoorde

Klettersteigen bij de Drei Zinnen, Sextner Dolomieten. Foto Jonathan Vandevoorde

Klettersteigen bij de Drei Zinnen, Sextner Dolomieten. Foto Jonathan Vandevoorde

Dit nummer van Bergen Magazine thuis ontvangen? Neem dan NU een abonnement! 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!