Klettersteigen in Nederland

Klettersteigen in Nederland, het kan!

De tijd dat je voor een klettersteig dicht bij huis alleen in de Ardennen terecht kon, is voorbij. In Eefde, in de Achterhoek staat sinds kort een grote klettersteigwand. En dus kun je als inwoner van het Nederlandse laagland eindelijk eens dicht bij huis kennis maken met deze mooie klimsport.

Eerste klettersteig van Nederland

Bij Eefde is een heuse kunstmatige klettersteigwand uit de grond gestampt. Compleet met natuurgetrouw nagemaakte rots reliëfs, uitstekende stenen, en zelfs een kleine waterval om het klettersteig-gevoel compleet te maken. Nergens in Nederland is er op deze manier een klettersteigwand zo natuurgetrouw nagebouwd. Een primeur dus!

Klettersteigroutes voor iedereen

Over de nieuwe wand lopen verschillende routes van verschillende niveau’s. Daarmee is de nieuwe klettersteigroute geschikt voor gevorderde klimmers, maar zeker ook voor mensen die voor het eerst kennis maken met klettersteigen. Onder professionele begeleiding en met goede uitrusting kun je dicht bij huis kennis maken met het klettersteigen, zodat je goed bent voorbereid op een avontuur in de bergen. En dat alles zonder een lange zustieg, en met een hapje en een drankje vlakbij.

De nieuwe klettersteig is onderdeel van Adventure Eefde, dat naast de klettersteig ook een klimbos beheert, waar je uitgebreid van boom naar boom kan klimmen, slingeren en ziplinen. Meer weten? Kijk op de site van Adventure Eefde voor meer informatie over deze klettersteig.

Meer inspiratie

Het Montafon telt vijf skigebieden. Voor deze skigebieden en voor het naburige Brandnertal geldt één skipas.

Ontdek het skigebied Turracher Höhe (1.763 m). Dit is één van de meest sneeuwzekere en gevarieerde skigebieden in Oostenrijk.

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!