Gran Canaria. Foto Chicadelatele

Koudste dag op de Canarische eilanden in 40 jaar

Gran Canaria. Foto ChicadelateleDe gemiddelde temperatuur in de twee provinciehoofdsteden van Canarias kwam maandag niet boven de 15 graden Celsius, waardoor dit de koudste dag is sinds 1971. De locaties boven de 1.600 meter bleven in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 maart onder nul. Ook deze week zal het nog koud zijn op de Canarische Eilanden.De nachten van zondag en maandag zijn de koudste van deze winter geweest en van de afgelopen 30 jaar op de Canarische Eilanden. In de kustgebieden van de Archipel kwam de temperatuur niet boven de 12 graden Celsius, wat een ongebruikelijke situatie is op de Canarische Eilanden.

Vanaf donderdag is de verwachting, dat de temperaturen op de Canarische Eilanden omhoog gaan en is de voorspelling, dat het weekeinde stabiel, zomers weer  zal opleveren.

De Canarische Eilanden bestaan uit 7 grote eilanden (El Hierro of Ferro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote en Tenerife) en 6 kleinere eilandjes (Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Isla de Lobos, Roque del Este en Roque del Oeste). De eilandengroep ligt voor de noordwestkust van het Afrikaanse vasteland, ongeveer 100 kilometer ten westen van de kust van zuid-Marokko.

Bron: www.SpanjeVandaag.com

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?