Foto M.Minderhoud via wikimedia commons

Lange files voor wintersporters

Wintersporters op terugreis moeten rekening houden met lange files. De Duitse politie controleert het inkomende verkeer uit Oostenrijk op verschillende snelwegen. Vanwege die grenscontroles stroopt het verkeer langzaam op. Deze grenscontroles zullen voorlopig doorgaan. De VerkeersInformatieDienst (VID) waarschuwt dat de files in de voorjaarsvakantie alleen maar zullen toenemen.

Van Oostenrijk naar Duitsland

De afgelopen weken zijn er al veel files ontstaan door de grenscontroles. De grootste files staan bij de grote snelwegen tussen Innsbruck en München op de A93 en tussen Salzburg en München op de A8. In het weekend van 9 januari 2016 liep de wachttijd op tot meer dan een uur. Veel alternatieven zijn er niet voor de vakantiegangers. De route van Tirol via Kufstein naar Duitsland heeft het minste last van file en is daardoor iets gunstiger. Veel mensen proberen de files te vermijden door een minder bekende route binnendoor te kiezen. Dit heeft geen zin, omdat die routes ook volgelopen zijn. Reden voor de grenscontroles is dat Duitsland hoopt controle te houden over de toestroom van vluchtelingen uit Oostenrijk en Hongarije.

Waarschuwing voorjaarsvakantie

Ook in de voorjaarsvakantie worden er weer lange files verwacht. De VID waarschuwt wintersporters dat de grenscontroles door blijven gaan. Februari is een populaire maand voor Nederlanders om op wintersport te gaan en er wordt dan ook verwacht dat de files volgende maand langer zijn dan tijdens de kerstvakantie. De politie heeft er ondertussen voor gekozen om tijdens de drukte twee rijstroken te openen, maar dit lijkt de drukte niet minder te maken. Volgens de VID zijn de files al wekenlang dezelfde lengte.

Minder files naar Frankrijk

Wintersporters die naar Frankrijk reizen hebben geluk. Op de A31 via Luxemburg zijn er geen grenscontroles meer. Dit zorgt ervoor dat de reistijd één tot twee uur minder is. Wie ervoor kiest om via Lille te rijden, zal overdag in de grensfile terecht komen, omdat de Franse politie nog steeds strenge controles uitvoert vanwege de aanslagen in Parijs van 13 november.

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.