Red Bull Die lange weg

Langste skitourwedstrijd ter wereld begonnen

Ze zijn vertrokken: de zeven deelnemers aan de Red Bull Der Lange Weg. De zeven deelnemers leggen de komende tijd 1917 kilometer door de Alpen af, van Reichenau an der Rax naar Nice. Te voet, en op de ski.

Het doel is om de tocht in minder dan 41 dagen af te leggen. Geen kleinigheid, want niet alleen moeten de atleten 1917 horizontale kilometers afleggen, ze moeten ook nog eens een totaal van 85.000 hoogtemeters overwinnen. Het is vijftig jaar geleden dat mensen die uitdaging hebben kunnen volbrengen.

Het team

Toch gaan Tamara Lunger, Nuria Picas, Bernhard Hug, Philip Reiter, Davit Wallmann en Janelle en Mark Smiley de uitdaging aan. Daarmee treden ze in de voetsporen van Robert Kittl, Klaus Hoi, Hansjoerg Farbmacher en Hans Mariacher, die in 1971 de tocht als laatsten volbrachten.

Moeilijke route

Alsof de tocht nog niet moeilijk genoeg is, nemen de atleten niet de kortste en makkelijkste route, maar juist een behoorlijk uitdagende: onderweg beklimmen ze een aantal hoge toppen zoals de Grossglockner, de Dufourspitze en de Mont Blanc. Daarmee neemt het team uit 2018 dezelfde route als hun voorgangers in 1971.

Zware weersomstandigheden

Een van de grootste uitdagingen die het team het hoofd moet bieden, wordt het weer. Al meteen in de eerste week zijn de voorspellingen niet mals. Lage temperaturen en sneeuw maken de eerste week meteen zwaar.

De tocht is live te volgen op internet. Op de website van Der Lange Weg kun je de atleten volgen op een livetracker.

Meer inspiratie

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!