Lawineberichten Oostenrijke regio’s gebundeld

In Oostenrijk zijn lawineberichten van de regio’s Tirol, Zuid-Tirol en Trentino het komende wintersportseizoen samengevoegd. De weer- en lawineberichten van de drie regio’s kunnen dan op één site worden bekeken.

Grensoverschrijdende lawineberichten

De bundeling van de berichtgeving is bedacht omdat steeds meer wintelsporters en wandelaars in verschillende regio’s hun vakantie doorbrengen. De toenemende mobiliteit en flexibiliteit onder vakantiegangers leidt ertoe dat zij verschillende sites nodig hebben om alle benodigde informatie over lawines te krijgen. En daar gaat het wel eens mis.

Skiërs op de pistes tussen de drie regio’s moeten momenteel drie op sites gegevens opzoeken om alles te weten. Volgend seizoen is die informatie over het weer en het lawinegevaar, op één platform te zien. Toeristen kunnen dan bovendien kiezen in welke taal ze de informatie willen lezen.

Lawineberichten van drie regio’s in drie talen

Interregionale lawineberichten zullen de veiligheid in de grensgebieden tussen regio’s vergroten, verwachten experts. Er zijn tot eind november zeven mensen omgekomen door lawines in de grensgebieden tussen de regio’s.

Het noorden en het zuiden van bergkammen in de drie Alpen-regio’s hebben vaak verschillende condities. De nieuwe site zal informatie over risico’s, sneeuwdikte en het soort sneeuw bieden. De toekomstige site is te lezen in het Duits, Italiaans of Engels.

Bureau van de Europese regio brengt lawineberichtgeving samen

Het komende seizoen 2017/2018 zal het bureau van de Europese regio de berichten van Tirol, Zuid-Tirol en Trentino hebben gebundeld. Het bundelen van de informatie gebeurt door samen te werken met diverse partijen.

Als alle informatie op een plaats is in te zien, zal dat de lokale bevolking en toeristen helpen om snel een beeld te krijgen van de situatie in de bergen. Vanwege de toegevoegde waarde heeft het project een budget van 915.000 euro gekregen om in dertig maanden de informatie op één site te plaatsen. 

Meer inspiratie

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?