Shishapangma

Lichaam Alex Lowe teruggevonden op Shishapangma

Zestien jaar nadat ze vermist raakten, zijn de lichamen van de beroemde bergbeklimmer Alex Lowe en cameraman David Bridge teruggevonden op de 8013 meter hoge Shishapangma. De weduwe van Lowe maakte het nieuws bekend. Alex Lowe (40) en zijn metgezel David Bridge (29) werden teruggevonden in een gletsjer. Aan de hand van beschrijvingen van hun uitrusting konden de twee vermiste klimmers geïdentificeerd worden.  

Lungs with legs

Alex Lowe was in 1999 samen met David Bridge en Conrad Anker op weg naar de top van de Shishapangma, toen Bridge en Lowe werden gegrepen door een lawine en verdwenen.  Na het ongeluk zochten expeditieleden nog 20 uur naar de vermiste klimmers, maar zonder succes. Lowe stond bekend als één van de beste klimmers van zijn tijd. Lowe stond bekend als ‘the lungs with legs’ wegens zijn grote uithoudingsvermogen.

Na het ongeluk hertrouwde de weduwe van Lowe met de klimvriend van haar man, Conrad Anker. Samen richtten ze de Alex Lowe Charitable Foundation op, om duurzame projecten in de bergen te ondersteunen in naam van de overleden klimmer.

Lichamen bergen

De lichamen van Lowe en Bridge werden gevonden door klimmers Ueli Steck en David Göttler, die op dit moment op expeditie zijn in de Himalaya. Ze zijn nog niet in staat geweest om de lichamen te bergen. De weduwe van Lowe is van plan deze zomer af te reizen naar de Himalaya om een bergingsmissie op te zetten.

Bron: Nos, Dailymail, Alexlowe.org

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?