Lichaam bergbeklimmer na 32 jaar terug gevonden op de Mont Blanc

In maart 1982 verdween de bergbeklimmer Patrice Hyvert op de Mont Blanc. Op 8 juli 2014 werd bekendgemaakt dat zijn lichaam na 32 jaar is gevonden. Het is niet de eerste keer dat er lichamen gevonden worden in de Franse Alpen. Sinds 1950 zijn er in het gebied zo´n 130 mensen verdwenen, waarvan er een aantal is teruggevonden wanneer de sneeuw begint te smelten in de zomer.

Vermissing Patrice Hyvert

Op 3 juli 2014 trof een groepje bergbeklimmers in de Alpen op de Talèfre gletjser een lichaam aan dat uit het ijs stak. Ze contacteerden de politie en deze konden al snel bevestigen dat het ging om het lichaam van de in 1982 vermist geraakte Patrice Hyvert. Hyvert was 23 jaar toen hij tijdens een klim verdween. Hyvert was bezig aan een solotocht over de 4100 meter hoge Nant-Blanc, maar werd verrast door slecht weer. Een grote hoeveelheid sneeuw viel die dag en van Hyvert werd, ondanks zoektochten van reddingswerkers, sindsdien nooit meer wat vernomen.

Vermissingen Alpen

In februari 2014 werd een dergelijke vondst gedaan in de Zwitserse Alpen. Toen werd het lichaam van de in 1979 verdwenen Brit Jonathan Conville gevonden op de Matterhorn. In het Zwitserse Valais-district staat de teller op zo’n 280 vermiste bergbeklimmers, waarvan de oudste vermissing uit 1926 dateert.

Nieuwe vermissing op Mont Blanc

Terwijl de familie van Hyvert na ruim dertig jaar eindelijk rust heeft, zitten er twee nieuwe families van bergbeklimmers sinds zondag 6 juli 2014 in spanning. Twee bergbeklimmers zijn die dag op de Mont Blanc verdwenen en van hen is niets meer gehoord. Ondanks de inzet van reddingshelikopters is er niets gevonden van beide bergbeklimmers. Wanneer het weer opknapt zal er in de komende dagen verder gezocht worden naar de twee mannen. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!