De Liechtensteinklamm in Oostenrijk

Liechtensteinklamm in Oostenrijk blijft gesloten

Nadat een deel van de Liechtensteinklamm vlak bij Salzburg op 27 Mei 2017 instortte, kan de kloof ook in 2018 nog niet heropend worden. Het herstel van de wandelroute door de diepe kloof, gaat langer duren en wordt een kostbare zaak.

Plannen voor de Lichtensteinklamm

Een projectteam informeerde de lokale overheid van St. Johann op maandag 14 mei 2018 over twee opties om de wandelroute te herstellen:

De eerste optie is dat de wandelroute door de kloof helemaal gerestaureerd wordt en tegen mogelijke steenslag wordt beveiligd. Daarvoor zouden grote delen van de route moeten worden verbouwd. Dat zou het natuurlijke karakter van de tocht door de kloof echter niet ten goede komen.

De tweede optie is daarom een hangbrug die het eerste deel van de klamm overspant. Daardoor zou alleen maar de achterste deel van de Liechtensteinklamm door beton en ijzer beveiligd moeten worden.

De volgende stappen voor St. Johann

Voor alle beide concepten is een goedkeuring van de Oostenrijkse autoriteiten nodig. De autoriteiten van St. Johann moeten nu een beslissing nemen over de meest geschikte optie. Daarna moeten alle bouwvergunningen nog worden afgegeven. Het duurt daarom nog wel even voordat er weer toeristen door de Liechtensteinklamm kunnen wandelen.

De Liechtensteinklamm als attractie

De Liechtensteinklamm was lange tijd een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Oostenrijk. Het smalle wandelpad leidde de wandelaars langs een klein wild riviertje, tot een hoge waterval. Hier kon je even op adem komen na de spannende tocht door de smalle kloof met rotswanden die soms wel 300 meter boven je uit torenden.

De klam was naast een bijzonder landschappelijk fenomeen ook een van de meest bezochte toeristische attracties rond om St. Johann. Zo’n 200.000 mensen per jaar liepen de smalle wandelroute van houten planken door deze diepe kloof. Zolang de Lichtensteinklamm gesloten blijft, vewachten ondernemers dat veel toeristen zullen wegblijven. Voor hen is het dus zaak dat de wandelroute zo snel mogelijk open gaat.

Meer inspiratie

Bergsport: 

Ontdek het skigebied Turracher Höhe (1.763 m). Dit is één van de meest sneeuwzekere en gevarieerde skigebieden in Oostenrijk.

Witte bergen, perfect geprepareerde pistes, prachtige loipes, en rustieke berghutten. 7 nachten incl. skipas vanaf € 385,-.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!