Liechtensteinklamm

Oostenrijkse Liechtensteinklamm is weer open voor wandelaars

Drie jaar lang was de Liechtensteinklamm in Oostenrijk dicht. In 2017 ging de wandelroute door de kloof dicht voor herstelwerkzaamheden. Die zijn eindelijk af en dus is de Liechtensteinklamm weer open voor wandelaars.

In 2017 stortte een deel van de Liechtensteinklamm in, waardoor de beroemde kloof ontoegankelijk was voor wandelaars. Drie jaar lang is hard gewerkt aan het herstel van de wandelroute door de kloof, die grotendeels opnieuw gebouwd moest worden. Dat ging niet vanzelf. De schade bleek enorm en de werkzaamheden werden groter dan in eerste instantie was voorzien. De bouwers moesen een moeilijke balans zien te vinden tussen het behoud van het natuurschoon én het veilig maken van de wandelroutes.


Geen nieuwtjes, mooie reportages of andere leuke vakantietips meer missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse emailnieuwsbrief en volg ons op Facebook. Dan mis je niks!


Dat is gelukt! Waar nodig zijn er enorme nieuwe netten opgehangen om de route te beveiligen tegen steenslag. Op andere plekken zijn de wanden van de kloof vol gehangen met sensoren die elke beweging in het gesteente nauwkeurig in de gaten houden. Daardoor is de kloof weer helemaal veilig. Tegelijk heeft wandelroute door de kloof een stevige upgrade gekregen. Het nieuwe hoogtepunt is een een enorme stalen spiraalvormige brug brengt je dertig meter diep in de kloof, waar het pad je verder voert langs het kolkende water van de Grossarler Ache.

Een wandeltocht door de kloof moet je wel plannen, want de Liechtensteinklamm is alleen open als je toegang hebt betaald. Meer informatie over de openingstijden vind je hier.

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen