Bron van de Rijn: Tomasee Foto Eyewall ZRH

Loop jij de Vier-Quellen-weg in Zwitserland deze zomer?

 Tomasee Foto Eyewall ZRHZin om een paar dagen lekker in de bergen te wandelen maar weet je nog niet waar? Overweeg dan eens de 5-daagse wandeltrektocht in Uri, Graubünden, Wallis en Ticino. Naar de bronnen van de Rijn, de Reuss, de Ticino en de Rhone. Qua moeilijkheidsgraad is de route geschikt voor kinderen vanaf zo’n 10 jaar, maar enkele etappes zijn wel vrij lang.

Bergwandelen langs de bron van de Rijn

De zogenaamde Vier-Quellen-weg (4 bronnen) is verdeeld in 5 etappes en ligt in het Gotthardmassief in Centraal-Zwitserland. In 2012 is deze route geopend en de route staat volledig in het teken van water. 

Hoogste punt is de Giübin (2776 m) en het laagste punt het dorp Ulrichen (1400 m). De beste periode om de Vier-Quellen-weg te lopen is van begin juli tot eind september. In augustus kan het druk zijn.

Je kunt deze route ook met bagagevervoer doen, maar dan loop je deels een aangepaste route. Zie: www.vier-quellen-weg.ch/angebote

Meer weten, lezen en zien?

Meer praktische informatie en een uitgebreide reportage met mooie foto's van deze wandeling lees je in het komende nummer van Bergen Magazine. Dit nummer verschijnt eind mei.

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen