De Hurtigruten in Noorwegen - de mooiste zeereis van de wereld

Luxe schip terug op route van de Hurtigruten in Noorwegen

De Hurtigruten in Noorwegen, de mooiste zeereis van de wereldVanaf 2012 zal het luxueuze schip MS Finnmarken weer in Noorwegen zijn om het traject van de Hurtigruten te varen. De Hurtigruten gaat langs de kust van Noorwegen, van Bergen in het westen naar Kirkenes in het noorden bij de Russische grens.

Tijdens de originele reis van twaalf dagen met de Hurtigruten ("snelle route") kun je genieten van de kustlijn van Noorwegen met bergen, fjorden en in het noorden natuurlijk het Noorderlicht. 'De schoonheid van de natuur staat tijdens deze reizen op de eerste plaats, entertainment aan boord is van secundair belang,' aldus directeur Henk van der Kooi van BBI Travel, de Nederlandse organisatie de Hurtigruten vertegenwoordigt.

Toch is de MS Finnmarken het meest luxe schip van de dertien schepen die de Hurtigruten varen. Het schip is gebouwd in 2002 en het is het enige schip in de vloot dat een buitenbad heeft. Tevens is er een buitenjacuzzi, een massagekamer en een fitnesskamer. Daarnaast zijn er meerdere schoonheidssalons, kapsalons en sauna's. In 2009 ging de MS Finnmarken naar Australië als hotelschip, maar vanaf februari 2012 zal het weer varen op de "mooiste zeereis van de wereld", zoals de Hurtigruten bekend staat. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

De mogelijkheden voor een speciale Tiroler winter zijn oneindig. Bekijk hier alle tips.

Ontdek de 5 beste berghutten van Tirol. Ontdek de regio voor fijnproevers!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Maak kennis met de top-collectie van Mammut. De collectie is ontworpen voor serieuze alpinisten.

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 29 januari 16:00 uur abonnee!