Man ongedeerd na val van 500 meter

Een 31-jarige man heeft val van vijfhonderd meter ongeschonden doorstaan. De alpinist, die op Goede Vrijdag viel, reed zelf naar het ziekenhuis om zich na te laten kijken. Op dezelfde dag raakte een man na een val van 150 meter zwaargewond.

Geen verwondingen na val van vijfhonderd meter

Een alpinist viel honderden meters, vanaf de helling van de Hohen Sonnblick, van de noordelijke wand. Van de Sonnblick stortte hij, volgens het hoofd van de lokale bergreddingsdienst van Rauris, Wolfgang Rohrmoser, vijfhonderd meter naar beneden. Een bergredder zag het ongeluk gebeuren en alarmeerde direct de hulpdiensten.

Skiërs snelden naar de neergestorte man om hulp te verlenen. De man bleek echter, ondanks zijn lange val, in orde te zijn. Hij kon zelfs op eigen kracht verder naar het dal. In het dal aangekomen, is de man zelf naar het ziekenhuis gereden om te controleren of hij echt niets had opgelopen.

Twaalf bergredders kwamen na het alarm in actie. Daarbij waren twee helikopters paraat om hulp te verlenen, volgens de het hoofd van de reddingsdienst van Rauris. Een andere valpartij op dezelfde dag liep minder goed af.

Man zwaargewond naar val van 150 meter

Bij de Kesselspitze in Obertauern (Pongau), viel een wandelaar vrijdagochtend in een rotsachtig gebied. Hij kwam honderdvijftig meter lager terecht en raakte daarbij zwaargewond.

De man, een ervaren alpinist, was alleen op pad. Drie sneeuwschoenwandelaars zagen het ongeluk gebeuren. De groep wandelaars ging direct naar de man toe om hulp te verlenen en alarmeerde de reddingsdienst.

Bergreddingwerkers hielpen verder met de verzorging van de gewonde. Door de val had de alpinist zware verwondingen aan zijn gezicht en bovenlichaam opgelopen. Een ambulancehelikopter bracht de man naar het ziekenhuis in Salzburg.

bron: ORF, foto: pixabay

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Wandel door de prachtige dalen, leer de tradities en gebruiken en geniet van het adembenemende uitzicht.

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)