#hope matterhorn

Matterhorn als baken van hoop

Wie deze dagen vanuit Zermatt omhoog kijkt naar de Matterhorn wordt ’s avonds getrakteerd op een bijzonder schouwspel. Grote lichtprojecties op de top van de Matterhorn moeten mensen een hart onder de riem steken.

Hoopvolle boodschap op de Matterhorn

Op 24 maart werden de enorme projectoren aangezet en verschenen de eerste positieve boodschappen op de bergtop. De boodschap, #hope, liet geen onduidelijkheid bestaan over wat de enorme projectie teweeg moet brengen in een voor veel mensen moeilijke tijd. Maar het bleef niet bij hoop alleen, op 26 maart verscheen er groot #stayhome op de berg, een aansporing om thuis te blijven en het coronavirus zo min mogelijk te verspreiden.

#stayhome matterhorn

Solidair met Noord-Italië

Uit solidariteit met het zwaar getroffen Noord-Italië werd ook een grote Italiaanse vlag op de berg geprojecteerd. En daar kwam weer een reactie op, want ook het woord #GRAZIE verscheen groot op de berg.

De projecties zijn, als het weer het toelaat, elke avond van 20.30 tot 22.00 uur op de berg te zien. Meekijken? Op deze pagina vind je een link naar webcams die op de berg gericht zijn, en een verzameling van foto’s van projecties die al geweest zijn.

 

 

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?