mountainbiken

Meer fietsen in Duitsland en Noorwegen

Liefhebbers van fietsen kunnen hun hart gaan ophalen in Noorwegen en Duitsland. Beide landen gaan fors investeren in hun fietsnetwerken.

100 kilometer nieuwe fietssnelweg in Duitsland

In Duitsland zijn de eerste vijf kilometers van een heuse fietssnelweg geopend. De 'snelweg' moet bij elkaar honderd kilometer lang worden en volgt het traject van oude spoorwegen in het Ruhrgebied. Auto's zijn niet welkom op het traject. Als het hele project voltooid is, kun je zonder last van autoverkeer fietsen van en naar steden zoals Duisburg, Bochum, en Hamm.

Fietssnelweg in Noorwegen

Ook Noorwegen wil serieus gaan investeren in de fietsmogelijkheden in het land. Er zijn plannen om een grote fietsroute aan te leggen. En niet alleen de overheid investeert, ook particuliere organisaties investeren in mogelijkheden voor fietsers. Zowel mountainbikers als mensen die 'gewoon' over de gebaande paden fietsen, krijgen steeds meer mogelijkheden doordat de overheid en toeristenorganisaties meer aandacht besteden aan fietsers.

De grote investeringen in de fiets-infrastructuur zijn niet alleen fijn voor toeristen die graag eens de fiets willen pakken. De Duitse en Noorse plannen zijn voor een groot deel ook ingegeven om de forensen in eigen land uit de auto en op de fiets te krijgen. Zo schatten de Duitsers dat dankzij de geplande fietssnelweg er 50.000 auto's minder de weg op gaan omdat mensen eerder de fiets pakken.

Bron: Visit Norway,

sunnyskyz.com

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen