Foto uit de film The Mountain Eagle

Meestgezochte film ter wereld komt uit het Ötztal, Tirol

The Mountain Eagle is een stomme film uit 1926 van regisseur Alfred Hitchcock, maar de film is al jaren kwijt. De film, opgenomen in het Ötztal (Tirol) staat op de Most Wanted-lijst van de British Film Institute (BFI).

In de jaren '20 van de vorige eeuw was Hitchcock opzoek naar een romantische berglocatie voor The Mountain Eagle. Op een ansichtkaart zag hij het Ötztal en hij wist het meteen: daar moet mijn film worden opgenomen. Hij ging met zijn Duitse assistent er naar toe om te kijken of het inderdaad de geschikte setting was.

Foto uit de film The Mountain Eagle

Toen de filmcrew daar eenmaal was om de film op te nemen, liepen de opnames in de soep. Of letterlijk: in de sneeuw. Het had er namelijk behoorlijk gesneeuwd en dat paste helemaal niet in het decor van de film.

Hitchcock heeft de plaatselijke brandweer aan het werk gezet om de sneeuw weg te spuiten zodat de opnames gewoon door konden gaan. De film werd erg omstreden. Er kwam veel seks en geweld in voor en dus ging de film na een paar jaar uit de bioscopen. Maar daarna zijn kennelijk alle kopieën weggegooid.

Het enige wat nog over is van de film is het verhaal, een aantal foto's en een dagboek van de regisseur. Meer informatie over de film en de zoektocht: bfi.org.uk

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Rubriek: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling