Met de Tour de France Montagnes de bergen in

Dit weekend is de Tour de France weer begonnen. Vanuit Mont Saint Michel reden de wielrenners naar het vaste land. Maar wij kijken natuurlijk uit naar de bergetappes van de Tour de France, waar de strijd om de bolletjes (berg)trui los zal barsten tegen het decor van de Franse bergen.

Activiteiten rondom de Tour de France

Rondom de bergetappes van de Tour de France zijn er allerlei activiteiten. TV-kijkers kunnen tijdens de uitzendingen een glimp opvangen van een groot spandoek in de vorm van de bolletjestrui –het tenue van de beste bergcoureur. Maar er wordt ook gefietst. Tijdens de etappe van 22 juli zal het echte peloton vooraf worden gegaan door een peloton van bergsporters. Ook de Nederlandse slalomskiër Steven Théolier mee. Hij is de kleinzoon van de Tourwinnaar Jan Janssen.

Zelf fietsen in de Franse bergen

Tijdens de etappe’s zijn de bergwegen waar de Tour de France overheen raast, gesloten voor het publiek. Wie langs het parcours nog een plekje kan veroveren, zal het peloton als een veelkleurige waas voorbij zien zoeven. Maar zelf fietsen kan ook! Zaterdag 9 juli is al de Marmotte Granfondo, waarbij je belangrijke en bekende cols als de Col du Glandon, Col du Télégraphe en de Col du Galibier. Die tocht eindigt op de Alpe d’Huez. In de Isère kun je gratis met een e-bike op pad, en in Serre Chevalier kun je per e-bike de vestingwerken van Vauban verkennen. 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.