Mobiel internetten in de bergen? Dit ga je betalen in 2016

We willen het niet altijd, maar stiekem is de smartphone diep doorgedrongen in ons leven. Zelfs tijdens onze bergvakantie lijkt onze telefoon stees onmisbaarder te worden. Navigatie-apps, weer-apps en zelfs apps van reddingsdiensten maken vaak deel uit van onze uitrusting. Handig, toch?

Hoge kosten mobiel internet

Aan al die apps kleeft wel een nadeel: ze gebruiken allemaal internet en dat moet er dan wel zijn. En daar zit 'm de crux. Gratis WiFi is lang niet overal beschikbaar, en het gebruik van mobiel internet is vaak erg duur. Voor het gebruik van internet in het buitenland, dataroaming, werd vaak een extra toeslag gevraagd. Wel 24 cent per gebruikte MB. En dat kan best in de kosten lopen.

Gelukkig voor mensen die vaak in het buitenland van hun mobiel gebruik maken, komt daar verandering in. Vanaf 2017 moeten alle speciale roaming tarieven worden afgeschaft en de eerste stappen worden alvast gezet. Dit jaar zijn de tarieven alweer een beetje lager dan vorig jaar. De NOS verzamelde de verschillende tarieven alvast en zette ze voor je op een rijtje

Bekijk hier het overzicht van de NOS

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?