Besneeuwde Alpen. Foto James Trosh

Mogelijk sneeuwval in de Alpen dit weekend

Besneeuwde Alpen. Foto James TroshEen actieve depressie die dit weekend het Noordzeegebied binnenkomt, zorgt in Nederland voor herfstweer, maar in de Alpen zou er dankzij deze depressie wel eens sneeuw kunnen gaan vallen. In sommige gebieden kan de sneeuwgrens dalen tot 1500 meter. Daarbouven zou zo'n 20 centimeter sneeuw kunnen vallen.

In Oostenrijk kan het zaterdag nog zo'n 27 graden worden, maar zondag wordt het fris. In Vorarlberg en Salzburg zal de sneeuwgrens dalen tot 1800 meter. Boven deze grens zal regen overgaan in sneeuw. In de nacht van zondag op maandag zal deze sneeuwgrens nog verder dalen. In de noordelijke Alpen zal het dan flink kunnen sneeuwen.

Ook in Zwitserland wordt sneeuw voorspeld. De nulgradengrens, waarboven het continu vriest, zal zaterdag rond de 4000 meter liggen. Zaterdag worden veel buien voorspelt bij een temperatuur van 24 graden. Zondag slaat ook in Zwitserland het weer om en met 13 graden zakt de sneeuwgrens naar 1500 meter. 's Avonds kan de sneeuwgrens bij veel regen nog verder dalen. Maandag ligt de sneeuwgrens tussen de 1500 en 1900 meter. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen