Gletsjer Ötztal. Foto Mindgrow

Na elf jaar bergbeklimmer gevonden op gletsjer

Gletsjer Ötztal. Foto MindgrowRuim een decennium lang was een bergbeklimmer uit München vermist, maar vorige week is door een berggids het lichaam gevonden op een gletsjer in de Ötztaler Alpen, op 3000 meter hoogte.

Een 51-jarige berggids ontdekte vorige week donderdag op 3000 meter hoogte het lichaam van de in 1973 geboren bergbeklimmer. Hij zag een hand en een deel van het hoofd uit het ijs steken. Hulpdiensten werden met een helikopter ingevlogen en met boorhamers is het lichaam uit het ijs gehaald. Na een week is de man geïdentificeerd.

De politie gaat er vanuit dat de bergbeklimmer in 2001 alleen aan het wandelen was op de gletsjer, zonder touw en toen in een gletsjerspleet gevallen, waar hij aan onderkoeling is overleden. Vanwege het smelten van de gletsjer is het lichaam nu tevoorschijn gekomen. In november 2011 vonden ze de auto van de vermiste bergbeklimmer op de parkeerplaats van de Pitztaler Gletsjerbaan. Drie jaar later vonden ze zijn rugzak op de gletsjer. En nu, ruim tien jaar later het lichaam.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.