Eén van de beelden van het project Horizon Field

Naaktbeelden mogelijk langer in Vorarlberg

Eén van de beelden van het project Horizon FieldIn de Oostenrijkse regio Vorarlberg is een discussie ontstaan over het verlengen van het opvallende kunstproject ‘Horizon Field’. Sinds de zomer van 2010 staan hier in de bergen honderd gietijzeren beelden van naakte mannen, verspreid over een gebied van 150 vierkante kilometer. De website Vorarlberg Online is een actie begonnen om het tijdelijke project te verlengen.

De beelden van de Britse kunstenaar Antony Gormley werden in augustus 2010 per helikopter op de bergen geplaatst en zijn sindsdien opmerkelijke blikvangers. Sommige staan langs wandelroutes of skipistes, andere zijn zichtbaar vanaf bepaalde uitzichtpunten. De oorspronkelijke planning is om de beelden in april van dit jaar weer te verwijderen.

Op Vorarlberg Online werden deze week verschillende meningen over de expositie gepolst. Burgemeester Ludwig Muxel van Lech, in wiens gemeente veel beelden staan, wil dat het project verlengd wordt. Volgens hem delen veel mensen in Vorarlberg die mening. De directeur van het Kunsthaus Bregenz, initiatiefnemer van de expositie, vindt echter dat het concept zijn waarde verliest bij verlenging en wil daarom de beelden niet langer laten staan.

Vorarlberg Online is daarop een petitie gestart om de bevolking de kans te geven zijn stem te laten horen. Wie wil dat de ijzeren mannen blijven, kan nu online zijn handrekening zetten. Op de website zijn echter ook veel negatieve reacties op het project te lezen. Sommige bezoekers vragen zich af of de 600.000 euro die de beelden gekost hebben niet beter aan iets anders besteed had kunnen worden.

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!