Tres Cime di Lavaredo (c)Paolo Arosio

Nationale Wandelweek door Dolomieten vanaf eind juni

Tres Cime di Lavaredo (c)Paolo ArosioIn de Dolomieten wordt van 28 juni tot en met 6 juli de zestiende CAI Nationale Wandelweek georganiseerd, verspreid over meer dan zestig paden rond Dadore en Cortina in de provincie Belluno. Deze paden leiden door de mooie dalen en naar de imponerende toppen van de Dolomieten.

De toegankelijke wandelroutes starten in onder meer Sappada, Val Comelico, Auronzo, Centro Cadore en Valle del Boite en eindigen in Cortina d' Ampezzo. De ene route staat in het teken van de Eerste Wereldoorlog met een bezoek aan de berg Tofane. De andere route voert langs Mount Pelmo en de Tre Cime di Lavaredo. Weer andere route doet het meer Misurina aan en de Monte Rite, waar het Museum van de Wolken, een initiatief van Reinhold Messner, is gehuisvest.

CAI Nationale Wandelweek

De CAI Nationale Wandelweek is in eerste instantie een Italiaanse aangelegenheid, maar ook toeristen worden hartelijk uitgenodigd om deel te nemen. Zie ook de bijbehorende Facebook-pagina, en deze website voor meer informatie over (wandelen in) de Dolomieten.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!