Nederlander komt om bij wandeling in Zwitserland

Het belang van een goede voorbereiding bij het bergwandelen is onder velen bekend. Helaas gebeuren er nog erg veel ongelukken in de bergen. Soms kan de wandelaar er niets aan doen, soms had ie beter op kunnen letten. Op 3 juli 2013 is een 49-jarige Nederlander verongelukt in Graubünden tijdens het maken van foto's.

Samen met twee collega's wandelde de man, zoals de politie woensdag vermeldde, in Val Strem boven het dorpje Sedrun. Na de afdaling wilden de drie mannen wat foto's ter herinnering maken. Twee van hen klommen naast een waterval omhoog en de 49-jarige man stond daarboven in de beek. De man gleed uit op een gladde steen en maakte een valpartij van zo'n vijf meter over de natte stenen om vervolgens in de waterval tien meter naar beneden te storten. Hij viel in een rotsachtige bedding en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Duits echtpaar op de Piz Bernina

Afgelopen maandag kwam er ook al een Duits echtpaar om het leven door een val van 300 meter tijdens een poging de Piz Bernina te beklimmen. De 51-jarige man en zijn 39-jarige vrouw waren maandagochtend vroeg begonnen aan hun tocht vanuit de Tschierva-Hütte richting Piz Bernina. Volgens recente bevindingen gleed de vrouw uit in het gebied tussen Fuorcla Prievlusa en Biancogrates op 3.500m boven zeeniveau. Doordat ze aan elkaar vastzaten trok ze de man mee de diepte in. Een ander klimteam in de buurt van het ongeluk alarmeerde de reddingswerkers Een toegesnelde arts kon slechts de dood vaststellen van het klimmersechtpaar.

Wandelaar uit Tirol

In Oostenrijk heeft men geschokt gereageerd op het bericht dat een vierjarig jongetje tenminste twee dagen alleen gezeten heeft nadat zijn moeder, een 34-jarige vrouw uit Hall, omkwam bij een dodelijk ongeluk in de bergen in de buurt van Schartenalm in de deelstaat Karinthië in Oostenrijk. De politie vermoedt dat het jongetje het ongeluk heeft gezien en zal hem niet ondervragen omdat volgens de autoriteiten een confrontatie met het drama niet goed is voor een kind.

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt