Trappen in de Kitzlochklamm

Nederlander valt 40 meter tijdens fotograferen

Trappen in de KitzlochklammWoensdagmiddag is in de Kitzlochklamm (in regio Pinzgau, Salzburgerland)een Nederlandse man 40 meter naar beneden gestort terwijl hij op de foto werd gezet door zijn vrouw. Tijdens het poseren leunde hij tegen een hek dat rot bleek te zijn en afbrak.

De man is door de reddingsdiensten per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft verwondingen aan zijn wervelkolom, zijn arm is gebroken en hij heeft een hersenschudding.Er wordt nu onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren. De gemeente Rauris geeft ieder jaar 100.000 euro uit aan onderhoud van de wandelpaden in de Kitzlochklamm. Ook wordt er gekeken naar wie er verantwoordelijk is voor dit ongeval.

De geschiedenis van de Kitzlochklamm

De Kitzlochklamm is een kloof waar water doorheen stroomt vanuit de Rauriser Ache naar de Salzach. De Rauriser Ache is een zijrivier van de Salzach. De kloof is 1500 meter lang en het hoogteverschil is 100 meter. Via trappen, tunnels en bruggen kun je de hele kloof door wandelen.

Al in de 16e eeuw is de kloof toegankelijk gemaakt door middel van wandelpaden en tunnels. In 1974 is er een dodelijk ongeval gebeurd. Een brug met daarop een schoolklas stortte in. Acht meisjes kwamen om het leven. Toen zijn er nieuwe paden, trappen en bruggen aangelegd. In 2008 is er een nieuwe brug geopend, hoog boven het kolkende water, met grote stevige palen. In mei 2012 is er in de kloof een klettersteigroute geopend, die niet voor beginners bedoeld is.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt