kruistocht in spijkerbroek wandelen

Nederlander wandelt Kruistocht in Spijkerbroek

Wat is jouw favoriete jeugdboek? Grote kans dat Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman in jouw top drie staat. Dat geldt in ieder geval wel voor reisblogger Mario van Vakantaseren.nl. Komende zomer wandelt hij de route na van Dolf Wega, de vijftienjarige hoofdpersoon uit het boek.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


In de voetsporen van Dolf Wega

Deze zomer gaat Mario in de voetsporen van Dolf en de 8.000 andere kinderen van de kinderkruistocht uit 1212 zijn eigen kruistocht afleggen (en inderdaad in een spijkerbroek). Hij start op 10 augustus in Spiers in Zuid-Duitsland en wandelt door het Zwarte Woud en dwars door de Oostenrijkse Alpen. Daarna is het plan om over de Brennerpas naar Bolzano in Noord-Italië te trekken, om van daar verder te gaan, langs het Gardameer. Het einddoel is net als in het boek, Geunua. Tegen de tijd dat Mario de Italiaanse havenstat bereikt, heeft hij daarmee ruim 1000 kilometer in de benen. Voor zijn odyssee trekt hij zes weken uit. Net als Dolf en de kinderen in 1212.

Mario hoopt dat tijdens zijn wandelavontuur veel mensen, in het bijzonder kinderen, virtueel mee gaan wandelen en lezen. Crowdreading noemt hij dat. Via zijn stories op Instagram zal hij onderweg geregeld een stukje voorlezen uit het boek en zijn avonturen delen. Je kunt dus samen met Mario de aankomende zomer dit beroemde verhaal (her)beleven. Tijdens zijn tocht maakt hij ook een reportage die later wordt gepubliceerd in Wandelmagazine.

 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt