BERG IFFR Joke Olthaar

Nederlandse film BERG op het IFFR

Volgende week gaat op het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) de Nederlandse film BERG in première.

De film is niet zomaar een film, met een hoofdpersoon en een plot, maar een visuele ervaring die draait om de mysterieuze kant van de bergen en laat zien hoe nietig we als mens zijn. Sfeervolle zwart-witbeelden en een minimalistische soundtrack vertellen niet het verhaal van één specifieke berg of berggebied, maar roepen alle herinneringen op aan alle bergen.

Daarmee gaat het dus vooral om wat de bergen met ons doen. De blik op de ruige rotswanden, waarvan je pas door hebt hoe enorm groot die zijn, als je er drie -volwassen- menselijke figuurtjes op ontwaart. Terwijl de film de drie bergwandelaars volgt, verandert het landschap. Dreigende wolkenluchten en het geronk van een helikopter geven aan dat het niet alleen maar pais en vree is.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Dat is wat de Nederlandse film- en theatermaker Joke Olthaar wil laten zien met haar film. Dat de bergen enerzijds een plek zijn waar nog een serene rust heerst, maar anderzijds is schuilt er overal gevaar. De film laat zien wat dat met ons als mens doet, maar ook hoe je je daar -als mens- doorheen kan slaan.

Bekijk hier een teaser

Film mogelijk door crowdfunding

De film is mogelijk gemaakt door een succesvolle crowdfundingsactie. Dankzij de bijdrage van alle crowdfunders konden in alle seizoenen genoeg beelden geschoten om de film helemaal te maken. Daarvoor gingen Joke Olthaar en cameraman richting Slovenië om daar op en rond de Triglav alle opnames te maken. 

Wanneer wordt de film vertoond?

De film gaat in wereldpremiere op het Internationaal Film Festival in Rotterdam. Het schema met de tijdstippen waarop de film draait, is hier te vinden.
Meer weten over het IFFR, of een ticket kopen? Dat kan hier!

Na het IFFR moet de film gaan draaien in bioscopen en op het Dutch Mountain Film Festival. 

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier een stukje berg geschiedenis