everest green dmff

Nederlandse hemelbestormers op Dutch Mountain Film Festival

Vrijdag 1 november 2019 kun je op het Dutch Mountain Film Festival oog in oog staan met tien Nederlanders die de Mount Everest beklommen hebben. René de Bos, die in 1990 als eerste Nederlander op ’s werelds hoogste berg stond, de dames Katja Staartjes (1999) en Marlies Neefjes (2013) en verder Edmond Öfner (1992), Wilco van Rooijen (2004), Robert de Vries (2007), Peter Boogaard (2016), Jaco Ottink (2018), Wilco Dekker (2019) en Sander Daems (2019), doen hun verhaal en gaan in debat.

Hoe gaat het met de Everest?

Hoe ligt de berg er tegenwoordig bij? Hoe groot was de bijdrage van de Nederlanders aan bijvoorbeeld het probleem rondom het afval op de berg, of aan de oplossing voor die problemen? Stonden ze zelf in de file?

Everest Green 

De tien Everestbeklimmers gaan met elkaar in gesprek na afloop van de film Everest Green, waarin de Franse regisseur regisseur Jean-Michel Jorda de huidige situatie op de Everest pijnlijk aan het licht brengt. Daarom gaan de tien zelf in gesprek over juist die vragen en over de oplossingen. Want kunnen ook wij iets doen aan de problemen op de Mount Everest?

Prijsuitreiking

Aansluitend op het debat worden de prijzen uitgereikt. Dat zijn de Crossborder DMFF Award voor de meest artistieke bergfilm, de Best Newcomer Award, de Best Mountaineering Film Award voor de beste klimfilm en de Parkstad Prijs voor een film die  de jury speciaal onder de aandacht wil brengen. Na de pauze wordt de winnende film van de Crossborder DMFF Award vertoond.

Het Dutch Mountain Filmfestival wordt gehouden van 29 oktober tot 3 november 2019 in Heerlen. 

Bekijk hier alvast de trailer van Everest Green:

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.