Nederlandse snowboarder overleeft nacht in sneeuw

Sinds maandagmiddag was een Nederlandse snowboarder vermist nadat hij niet op het afgesproken tijdstip in Gerlos arriveerde. Zijn vrienden sloegen alarm. Dinsdagochtend meldde de 30-jarige man zich ongedeerd bij de sklift. 

Dinsdag ging de groep bestaande uit 9 man snowboarden boven Gerlos. Om 16 uur spraken ze weer af beneden bij de skilift. Deze Nederlander moet zijn orientatie kwijtgeraakt zijn en kwam niet opdagen. Nadat de groep alarm geslagen had, ging de bergredding met honden en helikopter opzoek tot 1 uur 's nachts. Tevergeefs. De volgende ochtend vroeg gingen ze weer verder met zoeken maar dat bleek al snel niet meer nodig.

Tegen een uur of 9 meldde de snowboarder zich bij een lift, tot grote opluchting van zijn vrienden en familie. Hij heeft de nacht doorgebracht in het Teufeltal, tussen Gerlos en Zell am Ziller. Het is niet duidelijk of hij in een verlaten hutje de nacht heeft doorgebracht of dat het in de openlucht was. Hij heeft in ieder geval geluk gehad dat deze nacht niet extreem koud was (slechts een paar graden Celsius onder nul).

Lees ook het bericht van weerman Hajo

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!