Wintersport in Duitsland in Garmisch-Partenkirchen.

Nederlandse wintersporters kiezen vaker voor Duitse skigebieden

Wintersport in Duitsland in Garmisch-Partenkirchen.Duitsland kan dit jaar rekenen op veel Nederlandse wintersporters. Volgens een voorspelling van de ANWB gaan er dit jaar ongeveer 1 miljoen Nederlanders op wintersport, waarvan 16 % naar Duitsland zal gaan. Dit is meer dan voorgaande jaren.

De Duitse skigebieden profiteren vooral van de trend om niet een week, maar een weekend op wintersport te gaan. Ook gaat driekwart van de wintersporters het liefst met de auto op vakantie en de relatief korte afstand naar skigebieden in Duitsland draagt bij aan de stijgende populariteit van het land.

Toch is Oostenrijk nog altijd het populairste wintersportland voor Nederlanders. Dat blijkt uit onze online poll. Eerder werd het land door bezoekers van vakantiebeoordelingssite Zoover al uitgeroepen tot het beste wintersportland, ook de ANWB ziet duidelijk dat Oostenrijk populair is. Maar liefst 55% van de wintersporters gaat daar de lange latten op.

Veel skigebieden hebben momenteel minder boekingen dan gebruikelijk en dat zou te wijten zijn aan het huidige sneeuwtekort in de Alpen. De ANWB verwacht dat veel wintersporters wachten met boeken tot bekend is of en hoeveel sneeuw er op hun bestemming ligt. 

Wat is jouw favoriete wintersportland? Duitsland misschien? Stem hier.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!