Zermatt in de winter ©Kosala Bandara

Negentien Nederlandse deelnemers bij Patrouille des Glaciers

Zermatt in de winter ©Kosala BandaraZes Nederlandse teams nemen deel aan de skitoer-wedstrijd Patrouille des Glaciers van Zermatt naar Verbier in de Zwitserse Alpen. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Zwitserse leger, van 29 april tot en met 3 mei. Aan de internationale wedstrijd doen zowel burgers als militairen mee.

Ieder team bestaat uit drie personen. Drie teams bestaat uit leden van het Nederlandse Korps Mariniers. Drie andere teams bestaan uit burgers, waaronder de Lama’s uit Wageningen. Bij een van de Zwitserse teams is de negentiende Nederlander aangesloten. De burgerteams skiën morgen al, vrijdag volgen de militairen.

De Patrouille des Glaciers (Facebook) werd in 1943 voor het eerst georganiseerd voor Zwitserse militairen om hun uithoudingsvermogen en oplettendheid te testen en vindt inmiddels tweejaarlijks plaats. Er zijn geen prijzen, maar toch blijken deelnemers zeer fanatiek. Zo werd in 2008 dopinggebruik geconstateerd.

App

Voor de editie 2014 is er een smarthphone-app ontwikkeld, zowel voor Android als iPhone. Met de applicatie kun je de races live volgen.

-->

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?