klimgebied Rocher de Flône

Nieuw klimgebied in de Ardennen

Klimmen dicht bij huis? Dat kan. In de Ardennen is een nieuw klimgebied geopend: Rocher de Flône. Een gebied met dertig routes, waarin flink gevarieerd kan worden.

Zaterdag 11 mei werd het nieuwe klimgebied feestelijk geopend door de burgemeester van de gemeente Amay en de voorzitter van de KBF. Ondanks de slechte weersomstandigheden werd er meteen geklommen.

Klimgebied Rocher de Flône

Rocher de Flône ligt in een oude steengroeve tussen Flône en Stokay, tussen Luik en Hoei, vlakbij school en abdij van Flône. Het gebied biedt een grote variatie aan routes, met een gemiddelde moeilijkheidsgraad van 6B, maar de routes lopen uiteen van makkelijkere routes in de derde graad, tot hele moeilijke in de achtste graad en er zijn routes voor kinderen. Zo is er dus voor ieder wat wils. Naast de klimroutes is er ook een groot boulderblok waar nog eens dertien routes geklommen kunnen worden.

klimgebied Rocher de Flône

Opbrengsten

Het gebied wordt onderhouden door de Belgische bergsportfederatie KBF. Het werk aan de routes wordt gefinancierd met de opbrengsten van de kaart van het gebied, die in de webshop van de KBF te koop is.

 

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past