Nieuw reserveringssysteem voor berghutten

Ben je een huttentocht aan het plannen en wil je alvast je slaapplek reserveren? Dan krijg je te maken met een nieuw online reserveringssysteem. Het online portal geeft bergwandelaars de mogelijkheid om een slaapplek te reserveren voor 91 hutten, verspreid over het hele Alpengebied.

Eén systeem voor vier landen

Alpenclubs uit vier landen hebben samen gewerkt aan het portal, dat al voor een aantal Zwitserse hutten actief was. Nu is het uitgerold naar Duitsland, Oostenrijk en Zuid-Tirol, waardoor het mogelijk is om via één website in vier landen een slaapplaats te reserveren. Op dit moment zijn 16 Oostenrijkse hutten, 6 Duitse en 69 Zwitserse hutten aangesloten bij het nieuwe systeem. Voor het einde van 2016 moet dat aantal zijn uitgebreid met 43 hutten in Oostenrijk en Duitsland, en één in Zuid-Tirol.

Telefonisch reserveren mogelijk

Hoewel het ontwikkelen van één online systeem om overal je slaapplaats te reserveren logisch lijkt en het digitale tijdperk, is het op veel plekken nog best lastig om te realiseren. Veel berghutten liggen zo afgelegen dat een stabiele internetverbinding lastig te ontwikkelen is. ‘Ouderwets’ telefonisch reserveren blijft daarom mogelijk.  

Meer informatie én een overzicht van de hutten die zijn aangesloten op het nieuwe portal vind je hier.

 

 

Wil je meer lezen over bergen en bergwandelen? Profiteer dan nu van onze introductieaanbieding: 1 jaar Bergen Magazine (5 nrs) voor slechts €22,50 (i.p.v. €29,50) + 3 cadeaus t.w.v. €45,- 

Meer inspiratie

Ontdek de 5 beste berghutten van Tirol. Ontdek de regio voor fijnproevers!

De mogelijkheden voor een speciale Tiroler winter zijn oneindig. Bekijk hier alle tips.

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)