Vulkaan Etna in Italië foto snappybex

Nieuwe berggebieden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

Vulkaan Etna in Italië foto snappybexUNESCO heeft een aantal nieuwe berggebieden toegevoegd aan de lijst van het Werelderfgoed. Hieronder vallen de Etna, het Tajik National Park, het Pamir National Park en de uitbreiding van het Mount Kenya National Park en de Maloti Drakensberg.

De 3323 meter hoge Etna

De Etna is een stratovulkaan aan de oostkant van het Italiaanse eiland Sicilië. De berg is met 3323 de hoogste berg van het eiland en op de Elbroes na de hoogste vulkaan ter wereld. De Etna bestaat uit een grote kloof genaamd de Valle del Bove, de Trifoglietto krater en de Mongibello krater.

Nationaal Park in Tadzjikistan

Het Tajik National Park ligt in Tadzjikistan en strekt zich uit tot de grens van China. Het gebied bevat diepe kloven en 's werelds hoogste natuurlijke dam. De hoogste bergtoppen vormen de Peak Ismoil Somoni en de Peak Lenin op respectievelijk 7495 en 7135 meter hoogte.

Behalve het Tajik National Park is ook het Pamir National Park in Tadzjikistan in de lijst van het Werelderfgoed opgenomen. In het National Park bevindt zich een groot deel van de Pamir, een gebergte dat zich behalve Tadsjikistan uitstrekt tot Afghanistan, Pakistan, China en Kirgizië. Het gebergte kent hoogtes van meer dan 4500 meter.

Mount Kenya in Kenia

Mount Kenya National Park ligt in Kenia. In het park bevindt zich de 'Mount Kenya', die met een hoogte van 5199 meter op de Kilimanjaro na de hoogste berg van Afrika is. Het gebied bevat resten van de uitgedoofde stratovulkaan en tientallen gletsjers.

Drakensberg

Tot slot bevindt de Maloti Drakensberg zich in Lesotho en Zuid Afrika. Het hoogste punt vormt de Thabana Ntlenyana op 3482 meter hoogte.

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen