Videostill van de Aslpi-Titter Hängebrücke in aanbouw

Nieuwe hangbrug verbindt Zwitserse wandelroutes

Hij hangt 120 meter boven de Weisswasserkloof en is 160 meter lang. De nieuwe Aspi-Titter Hängebrücke in Zwitserland verbindt daarmee niet alleen de plaatsen Bellwald en Fieschertal, maar de Aspi-Titter-hangbrug verbindt ook het Aletschplateau met het wandelgebied rond Goms. De nieuwe hangbrug ging op 14 augustus 2016 open.

De Aspi-Titter Hängebrücke

De Aspi-Titter Hängebrücke overspant de Weisswasserkloof tussen Bellwald en Fieschertal. De brug is daarmee een vervanging voor de weggesmolten gletsjeroversteek die daar vroeger liep. Sinds de gletsjer in de Weisswasserkloof wegsmolt, was de kloof een flinke hindernis voor wandelaars die op hoogte door het gebied wandelden. De nieuwe hangbrug is daarmee volgens de bouwers het laatste puzzelstukje waarmee het wandelaanbod in het gebied compleet is gemaakt.

Duurzaam toerisme

De nieuwe brug is een hangbrug, gemaakt van staal en hout. De bouw nam jaren van planning in beslag. Deze zomer werd begonnen aan de daadwerkelijke bouw. Het project blijft niet beperkt bij alleen de brug. De wandelroutes moeten worden ontwikkeld tot een duurzaam wandelgebied met hotels, restaurants en berghutten voor wandelaars.  

Financiering van de nieuwe hangbrug

De nieuwe hangbrug is voor een groot deel gefinancierd door crowdfunding. Geïnteresseerden konden delen van de brug ‘kopen’ en daarmee de bouw van de brug ondersteunen. Hoewel de brug dus inmiddels geopend is, kun je nog steeds één van de brugtreden kopen en de brug zo ondersteunen.

Bekijk hier een filmpje van Zwitserse media over de brug in aanbouw. 

 

Wil je meer lezen over bergen en bergwandelen? Profiteer dan nu van onze introductieaanbieding: 1 jaar Bergen Magazine (5 nrs) voor slechts €22,50 (i.p.v. €29,50) + 3 cadeaus t.w.v. €45,- 

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen