Klimzaal te Steneke - Oost-Vlaanderen

Nieuwe klimzaal in Stekene opent haar deuren

Klimzaal te Steneke, Oost-VlaanderenDe Vlaamse Bergsport Waasland (VBW) en club van de Klim-en Bergsportfederatie(KBF) beschikt vanaf januari 2015 over een eigen klimzaal. Deze is ondergebracht in de nieuwe sporthal van Stekene. Dit is goed nieuws voor de klimliefhebber woonachtig in de provincie Oost-Vlaanderen. Zij kunnen voortaan in de eigen regio trainen.

Samenwerking Vlaamse Bergsport Waasland en Stekense gemeentebestuur

De nieuwe klimzaal is het resultaat van een samenwerkingsovereenkomst van de Vlaamse Bergsport Waasland en het Stekense gemeentebestuur. De overeenkomst loopt vijftien jaar. Het gemeentebestuur zal tijdens die periode de basisinvestering stelselmatig terugbetalen. Daarnaast ontvangt de klimvereniging een jaarlijkse exploitatievergoeding . Dit bedrag wordt besteed aan het dagelijkse onderhoud aan de wanden, de jaarlijks keuringen, de vervanging van het materiaal en het aanstellen van routebouwers voor het tijdig vernieuwen van klimroutes.

Klimsport stimuleren

De klimzaal is een antwoord op het tekort aan klimzalen in de regio Oost-Vlaanderen. Tot op heden moesten de 400 leden van de Bergsport Waasland buiten de provincie gaan om aan hun trekken te komen. Bovendien is het de bedoeling om met de klimzaal te Stekene ook derden warm te maken voor de klimsport. Hiervoor zal de VBW initiaties en opleidingen organiseren. “Het is niet de bedoeling om mensen toe te laten zonder enige klimervaring.” Klimvaardigheidsbewijs KVB1 is dan ook een vereiste om te mogen klimmen in deze zaal. De klimzaal is 11 meter hoog en 50 vierkante meter groot. De moeilijkheidsgraad van de routes varieert van beginners niveau 3A tot routes 7C voor gevorderden. De zaal is tevens uitgerust met een balkon op de eerste verdieping met het oog op het organiseren van wedstrijden.

Opening klimzaal Stekene

Ondertussen worden de eerste routes op de klimwanden gebouwd. Vanaf 14 januari opent de klimzaal officieel haar deuren voor het publiek. Op vrijdagavond 6 februari om 20.00 uur organiseert de Vlaamse Bergsport Waasland een clubavond in de sporthal in Stekene . Het is het moment bij uitstek om meer te weten te komen over de vereniging en wat zij precies doet. Er zullen ook twee films getoond worden. Eén over een avontuurlijke trektocht in Nepal. De andere toont een huttentocht georganiseerd door de vereniging in het Lechtal – Oostenrijk. Er is tevens een demonstratie indoorklimmen door onze eigen jeugd. Wil je meer te weten komen over de nieuwe klimzaal of over de Vlaamse Bergsport Waasland neem dan een kijkje op de website.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!