hangbrug stubaital

Nieuwe spectaculaire hangbrug in het Stubaital

Het Oostenrijkse Stubaital is een spectaculaire attractie rijker. De 110 meter lange brug is deel van een nieuwe wandelroute en moet mensen een onvergetelijke blik op het Stubaital bieden. 

Zonnig uitzicht op het dal

De brug is deel van de route Sunnenseit’n Weg, een nieuwe acht kilometer lange wandelroute over de zonhellingen van het Stubaital. De route voert van het wandelcentrum Schlick 200 bij Fulpmes naar Neustift, iets over de helft kruist de route een beekje en daar is de nieuwe hangbrug gebouwd. Vanaf de brug heb je zo een prachtig uitzicht over het dal. Daar moet je dan geen hoogtevrees voor hebben, want de brug hangt zo’n 50 meter boven de dalbodem. 

De brug is een echte hangbrug, maar verwacht geen gebungel of gewiebel. De brug is met bij elkaar 24 grote ankers aan de bergwand bevestigd. Daarbij is er rekening mee gehouden dat het ’s winters flink kan sneeuwen. De brug is dus zo gemaakt dat die niet alleen de weersinvloeden zoals de wind kan weerstaan, maar ook een behoorlijke sneeuwlast kan dragen. Daarmee is de brug volgens de Oostenrijkers, een technisch hoogstandje. 

Ook nieuw uitzichtplatform

Voor wie liever met beide benen op de grond blijft staan en de brug van een afstandje wil bekijken, is er ook een nieuwe attractie: de Naturschauplatz Neurstift bied je een prachtig uitzicht op de brug en het dal daaronder. 

Hier vind je meer informatie

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!