klettersteig nauders

Nieuwe uitdaging: Goldgrat klettersteig bij Nauders

Nauders, aan de Oostenrijkse kant van de Reschenpas, is een uitdagende klettersteigroute rijker. De nieuwe route Goldgrat is een hoogalpine klettersteigroute, die – zo veel mogelijk – is aangepast om toegankelijk te zijn voor klettersteigers van alle leeftijden. 

De route vertrekt van een hooggelegen startpunt en neemt je nóg hoger de bergen in. De route voert je naar meer dan 2900 meter boven zeeniveau. Prachtige uitzichten op de bergen om je heen en de Reschenpass ver onder je, zijn bijna gegarandeerd. 

Hoogalpine klettersteig

De route bestaat uit vier secties. De eerste sectie is een sectie om in te komen. Geen moeilijke technische passages, maar wel voldoende gelegenheid om te wennen aan je klettersteigset.  Onderweg krijg je op informatieborden meer te weten over je tocht. Een mooie tocht dus voor wie de eerste stappen op een hoogalpine klettersteig wil maken! 

Dat wil dus niet zeggen dat het een klettersteig voor absolute beginners is. Je bent immers behoorlijk hoog en met een lengte van een kilometer, is een goede conditie zeker vereist. Het grootste deel van de route varieert in de moeilijkheidsgraden A/B, maar er zitten meerdere passages met moeilijkheidsgraad C tussen. Ervaring is dus ook vereist. Onderweg zijn twee mogelijkheden om uit te stappen en via een andere route terug te keren naar het dal. Fijn als het weer bijvoorbeeld omslaat. 

Om bij de start van de route te komen, neem je achtereenvolgens de Bergkastelbahn en daarna de Zirmbahn. Vanaf het bergstation van de Zirmbahn wordt de route aangegeven. 

 

 

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer