Kust van Galicië. Foto José Antonio Gil Martínez via wikipedia

Nieuwe wandeltocht langs Spaanse kust.

200 kilometer wandelen langs de kust van Galicië, van Malpica naar Finisterre. Dat is de nieuwe Camiõ dos Faros, de (Route langs de vuurtorens) in Spanje die wordt ontwikkeld. Onderweg wandel je door wisselende landschappen, met kliffen, rotsen en stranden.

The Association of O Camiño dos Faros

De nieuwe route is ontwikkeld door een groep vrienden die in 2012 op verkenning ging in een poging Malpica en Finisterre met elkaar te verbinden. Dat lukte en sindsdien is de groep bezig de route voor het publiek open te stellen. Om dat doel te bereiken richtte de groep de The Association of O Camiño dos Faros op. Op dit moment is de groep bezig om de route als een echte GR bekend te laten worden.

De Camiño dos Faros

De Camiño dos Faros is verdeeld in acht etappes, die elk zo'n 9 uur kosten. In die negen uur is wel de tijd die je nodig hebt om foto's van alle vuurtorens te maken, meegerekend. De route loopt langs de kust. Dat betekent niet per se dat je alleen over het strand. De kust van Galicië staat bekend als een ruige en rotsige kust. In totaal stijg en daal je zo'n 4000 hoogtemeters. De route is geclassificeerd als een route met een gemiddelde moeilijkheidsgraad.

Meer informatie over de Camiño dos Faros, of wil je het project ondersteunen? Kijk dan op http://www.caminodosfaros.com/en/

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling