nkbv sportklimmen olympisch

NKBV hoopt op Nederlandse klimmers op Olympische spelen 2024

Sportklimmen is een van de nieuwere sporten op de Olympische spelen. Al staat het sportklimmen als olympisch onderdeel nog in de kinderschoenen, en is er nog ruimte voor verbetering, de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging ziet deelname aan de Olympische Spelen als een doel om na te streven.

Dick Boschman, per 1 maart 2022 Technisch Directeur van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging, is van plan van om sportklimmen een topsport te maken, ook in Nederland. Nu sportklimmen officieel ook als onderdeel is toegelaten tot de Olympische Spelen in Parijs in 2024 en Los Angeles in 2028, wordt het ook een doel van de NKBV om Nederlandse sporters op dit hoogste sportniveau te krijgen. Boschman’s ambitie voor de NKBV als olympische sportbond is om Nederlandse klimmers te helpen op hun pad naar de Olympische Spelen.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je elke week het beste van Bergwijzer in je mail! 

Meld je aan


“Het sportklimmen is een nieuwe Olympische discipline en daarmee een nieuw lid van de Olympische familie. "Citius, Altius, Fortius" is het Olympisch motto. Hoe passend bij de klimsport. Sneller, Hoger, Sterker.” Aldus Boschman. “Het doel van de NKBV om Olympische deelname te bewerkstelligen is een fantastisch doel. […] Ik kijk er erg naar uit om mijn ervaringen te delen op het gebied van talentonwikkeling. Dat is uiteindelijk de basis van elk succesvol programma. Maar zeker ook om de toppers van nu te helpen zich nog verder te ontwikkelen. Met uiteindelijk maar 1 doel: als klimmer ‘De Spelen’ halen.”

Door: Juliette Huisman

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?