Onderzoek naar acute hoogteziekte. Doe je mee?

Het Berlijnse centrum voor reis- en tropische geneeskunde en de universiteit van München zijn op zoek naar vrijwilligers voor een onderzoek naar acute hoogteziekte. Hoogteziekte kan ontstaan bij een gebrek aan zuurstof tijdens het bergbeklimmen. Door middel van een algemeen onderzoek willen de twee instituten nagaan of iemand van nature meer aanleg kan hebben om acute hoogteziekte te ontwikkelen.

Om het onderzoek uit te voeren wordt er nu gezocht naar proefpersonen. De onderzoekers zijn op zoek naar bergbeklimmers en wandelaars die een vakantie in de bergen (3500 meter en hoger) op de agenda hebben staan. Het is de bedoeling dat de proefpersonen eerst uitgebreide vragenlijsten invullen en een gezondheidscheck ondergaan en tijdens de reis een dagboek bijhouden, waarin het dagelijkse fysieke welbevinden moet worden genoteerd. Voor het onderzoek is dit waardevolle informatie en voor de vrijwilligers zorgt dit voor meer inzicht in de eigen gezondheid en gewoonten. Ook wordt bij de vrijwilligers dus bekend wat het individuele risico op acute hoogteziekte is.

Lijkt het je wat om aan dit onderzoek mee te doen? Op deze website vind je meer informatie (onder het kopje Forschung), voorwaarden en het adres waar je je op kunt geven.

Meer inspiratie

Bergsport: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?