Wandelen in Oostenrijk Foto Badkleinkirchheim

Oostenrijkers gaan graag bergwandelen in Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk Foto BadkleinkirchheimVolgens een recente enquête van een Weens marktonderzoeksbureau is wandelen in de natuur zeer populair onder Oostenrijkers. Tweederde van de Oostenrijkers gaat regelmatig in de bergen wandelen. Als belangrijkste reden voor hun wandelingen in de bergen geven zij aan dat het zeer ontspannend is.

Naast wandelen zijn het beklimmen van bergen en rotsformaties zeer populaire vrijetijdsbestedingen in Oostenrijk. Deze buitensporten zijn niet alleen ontspannend maar ook goed voor de conditie. Gezondheidsoverwegingen zijn een andere reden dat veel Oostenrijkers de bergen opzoeken.Het aanhalen van familiebanden en het versterken van het groepsgevoel spelen ook een belangrijke rol bij het bergwandelen en beklimmen. Bergwandelaars gaan het liefst zelfstandig of met een groepje de bergen in, slechts zes procent van de ondervraagden geeft aan dat hij of zij lid is van een wandelvereniging.

Uit de enquête blijkt ook dat er regionale verschillen in het bedrijven van buitensport bestaan. Zo trekken inwoners van Tirol en Voralberg vaker de bergen in dan Oostenrijkers die in Wenen, Neder-Oostenrijk en Burgenland wonen.

Wandelen in Oostenrijk Foto Badkleinkirchheim

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past