Bouwplaats kabelbaan

Oostenrijkse kabelbanen investeren 90 miljoen

Bouwplaats kabelbaanDe Salzburglift en -kabelbaanexploitanten investeren dit jaar 90 miljoen euro in verschillende projecten. Een groot deel wordt besteed aan kabelbanen en verder voor een nieuw waterreservoir en een kabelbaan boven een dorp. 

Zo wordt er in de Saalbach Hinterglemm/Leogang (Pinzgau) ongeveer 9 miljoen euro geïnvesteerd voor een nieuw waterreservoir voor sneeuwkanonnen, 14 miljoen euro wordt gebruikt voor de zogenaamde G-link-kabelbaan over Wagrain.

De G-link-kabelbaan zal de gebieden Flachau, Wagrain en St. Johann-Alpendorf met elkaar verbinden. De kabelbaan zal twee cabines krijgen, waar 130 mensen in kunnen. Dit betekent dat in de spitsuren 1.300 mensen per uur de vallei kunnen oversteken. In de herfst van 2013 zal deze kabelbaan te gebruiken zijn.

Ook in Tirol wordt in de kabelbaaninfrastructuur geïnvesteerd. Zo worden er twee nieuwe liften op de Stubaier Gletsjer gerealiseerd. De Stubaier gletsjer is op dit moment veranderd in een grote bouwplaats waar op 3.000 meter boven de zeespiegel wordt gewerkt. Er komt een acht-persoons stoeltjeslift (Rotadl) en een vier-persoons stoeltjeslift (Daunjoch). De Rotadlbaan moet midden oktober in werking gaan en de Daunjochbaan staat voor eind november gepland. De tickets voor de kabelbanen worden duurder.

Bron: Salzburg.orf.at

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?