Ski. foto W ia

Oostenrijkse kinderen mogen gratis skiën

Ski. foto W iaKarintische basisschoolkinderen kunnen met ingang van deze winter, als zij deelnemen aan skilessen, gratis gebruik maken van kabelbanen en skiliften. Dit was vorig jaar al ingevoerd voor middelbare scholieren en wordt door het bestuur van de Oostenrijkse deelstaat gezien als een groot succes. Enkele plooien tussen het deelstaatbestuur en de kabelbaanbedrijven moeten nog wel gladgestreken worden.

Dat de overheid de invoering van het gratis skiën als een groot succes ziet, is gezien de cijfers niet vreemd. Afgelopen winter namen 1.000 kinderen meer deel aan de skilessen dan in de jaren ervoor. De kosten van de invoering van het plan worden voor tweederde betaald door de deelstaat en voor een derde door de skiliftexploitanten.

De discussie die met het nieuwe plan opgelaaid is gaat over de kosten die het gratis toelaten van de basisschoolkinderen met zich mee zal brengen. Als het plan goedgekeurd wordt, zullen de extra kosten gedeeld gaan worden tussen de deelstaat en de kabelbanen. Volgens Wolfgang Waldner van de toerismeraad ‘is het zaak om de kabelbaanbedrijven te overtuigen dat het toelaten van de basisschoolkinderen ook in hun voordeel is’.

Karintië is de enige Oostenrijkse deelstaat waar een toename van het aantal deelnemers aan school-skilessen waar te nemen is. Afgelopen jaar was er een groei van 20%, terwijl de andere deelstaten met een afname te maken hadden.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.