Tuerredda. Foto zipckr

Oude schaapsherder dwarsboomt grote bouwplannen

Tuerredda. Foto zipckrEen 81-jarige schaapsherder heeft voor elkaar gekregen dat een van de grootste bouwbedrijven in Italië zijn bouwplannen moet wijzigen. Er was een groot hotel gepland aan de rotsachtige kust van Sardinië.

Milieuactivisten zijn blij met de oude schaapsherder. Het gebied tussen Capo Malfatano en Capo Spartivento is nog ongerept, maar bouwbedrijf Sitas wil er een luxe vakantieresort bouwen van 150 miljoen euro. Er zijn twee vijfsterren hotels gepland en zeker dertig villa's op het strand van Tuerredda. Een deel van de bouwwerken is gepland op een pad dat de 81-jarige schaapsherder Ovidio Marras gebruikt voor zijn zes schapen.

De oude man stapte naar de rechter en kreeg gelijk. Ook in hoger beroep werd geoordeeld dat het bouwbedrijf, waar ook het grote modeconcern Benetton bij betrokken is, niet mag bouwen op het pad van de herder. Hoewel milieuactivisten de man steunen, staan de dorpelingen en de lokale autoriteiten juist achter de bouwplannen. Het zou voor de nodige werkgelegenheid moeten zorgen in het arme gebied waar al jarenlang grote werkloosheid heerst.

Bouwbedrijf Sitas zet de plannen toch door met enkele wijzingen. Ze geven aan dat ze maar zullen bouwen op 40 van de 700 hectare grond. Ook schenkt de bouwonderneming 160 hectare grond aan de lokale overheid, die daar een beschermd natuurpark kunnen creëren. Het is niet de eerste keer dat Sitas de plannen moet wijzigen. Er zijn in het gebied veel Romeinse resten gevonden en de ontdekking van een oude Romeinse werkplaats zorgde ervoor dat er al veranderingen aangebracht moesten worden.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?