Peru stelt “Safe Travels” op

Peru stelt “Safe Travels” op

Op 13 oktober kreeg Peru belangrijk nieuws te horen van de World Travel and Tourism Council (WTTC). Ze gaven Peru toestemming van hun initiatief “Safe Travels”, dit is de eerst keurmerk van veiligheid en hygiëne ter wereld, tegen Corona.

Wat betekent “Safe Travels”?

Het “Safe Travels”-initiatief moet er voor zorgen dat toeristen het land weer kunnen bezoeken, binnen alle internationale richtlijnen en maatregelen omtrent het coronavirus. Zo moet het vertrouwen van de bezoekers hersteld worden, zodat meer mensen zich welkom voelen. De Peruaanse premier en de minister van buitenlandse handel en toerisme, vierden dit initiatief met een ceremonie in de ruïnestad Machu Picchu. Ze vierden dit in alle veiligheid samen met de WTTC-vertegenwoordigers.

Een Japanner met hoge uitzondering

Dat gebeurde kort na een andere bijzondere gebeurtenis in Machu Piccu. Al zeven maanden zit de Japanner Jesse Takayama vast in Peru, vanwege de coronamaatregelen. Takayama kwam zeven maanden geleden speciaal voor Machu Piccu naar Peru, maar dat ging niet zoals gepland. Het plan van de Japanner was namelijk om in maart een paar dagen Peru te bezoeken, maar dat veranderde snel in een maandenlang verblijf vanwege de lockdown. En al die tijd kon hij de Incastad niet zien. Machu Picchu is een populaire bezienswaardigheid en vanwege die drukte ging de toeristenattractie in maart dicht.

De minister Alejandro Neyra maakte nu een speciale uitzondering voor hem en mocht de eeuwenoude Incastad eindelijk zien! Jesse Takayama vertelde: “dit is zo fantastisch, dankjewel!”.

Volgende maand zal Machu Picchu weer volledig opengaan voor mensen uit het binnen- en buitenland. Een officiële datum is er echter nog niet.  In en rondom de toeristenattractie wordt nog altijd rekening gehouden met de veiligheid en de richtlijnen.  Daarom zullen er ongeveer 200 mensen per dag worden toegelaten in plaats van het normale maximum van 675 mensen per dag.

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.