vakantie peru

3 dingen die je niet mag missen tijdens je rondreis door Peru

Wie kiest voor een rondreis door Peru kiest voor een avontuurlijke reis door een prachtig land aan de westkust van Zuid-Amerika met een zeer gevarieerd landschap en bovendien sterke invloeden van de Inca-cultuur, een van de oudste samenlevingen ter wereld. Tijdens je rondreis door Peru, een land dat trouwens ruim 30 keer groter is dan ons kikkerlandje, kom je zowel droge vlaktes als ruige bergen uit het Andesgebergte tegen. Meer dan de helft van het land is echter bedekt door het regenwoud van de Amazone, wat voor een echte jungle ervaring zorgt! Aan de kust vind je haaien en walvissen, terwijl je in de jungle jaguars en puma’s kunt spotten. Hieronder hebben we voor jou op een rijtje gezet welke dingen je echt niet mag missen tijdens je rondreis door Peru.

Rondreis door Peru

Machu Picchu

Uiteraard raden we je Machu Pichhu aan. Er is geen plek op aarde die beter weergeeft hoe de Inca’s leefden, en om het met je eigen ogen te zien in zo’n spectaculair landschap (het is nog een flinke klim dus neem je wandelschoenen mee!) is een hele toffe ervaring. We moeten wel zeggen dat dit de trekpleister is van Peru, dus weet dat het redelijk druk zal zijn tijdens je bezoek. Desalniettemin is Machu Picchu de beste manier om een inzicht te krijgen in de Inca beschaving, en als je een rondreis maakt door Peru mag je dit dus zeker niet missen. Behandel deze plek met respect, het is namelijk meer dan alleen een bezienswaardigheid voor de bevolking.

Rondreis door Peru

Lima

De hoofdstad van het land kent een koloniaal verleden, en dat zie je terug in de architectuur. Oud en modern staat hier dwars door elkaar en wil je een beter beeld in de geschiedenis van Peru dan raden we je aan een rondleiding te boeken door het Torre Tagle paleis, een gebouw met prachtige balkons gebouwd door aanvoerder van de Spaanse vloot in 1730 of het Paleis van de President. Naast het koloniale verleden van Peru vind je in Lima ook veel goedkope restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Voor food-lovers is Lima de place to be bij uitstek, het staat zelfs bekend als culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika! Probeer vooral het rauwe visgerecht ceviche gevolgd door een glaasje Pisco (sterke drank van druiven). Tevens kun je vanuit Lima een boottocht maken naar de Ballestas, een schitterende eilandengroep.

Vakantie in PEru

Ga de natuur in

Dit land biedt zo ontzettend veel indrukwekkende flora en fauna dat alleen de hoofdstad zien meer dan zonde is. Het regenwoud kent eeuwenoude Inca-wandelpaden, waarbij je met een beetje geluk nog een wilde jaguar kunt spotten. Of ga de bergen in en trek naar Cruz del Condor, waar je de beschermde en indrukwekkende Andescondor in het wild kunt zien. Dit dier heeft een spanwijdte van wel 3 meter! Je rondreis door Peru is overigens niet compleet zonder de tradities van het land te hebben gezien. Denk hierbij aan de klederdracht bestaande uit gewoven lappen kleurrijke stof, offers aan moeder aarde (Pachamama) en het eten van cuy, ook wel bekend als -schrik niet- cavia’s.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.