Obernberger See. Foto NH53

Plannen omstreden hotel Tirol afgewezen

Obernberger See. Foto NH53Staatsgeologen hebben in Oostenrijk de plannen voor een hotel in beschermd natuurgebied afgewezen. Aan de Obernbergersee in Tirol staat nu nog een verouderd pension. Eigenaar Gerhard Stocker wil er een groot hotel bouwen.

Er is veel tegenstand tegen de plannen van Stocker, omdat de Obernberger See beschermd natuurgebied is. Bewoners in het gebied hebben al duizenden handtekeningen ingezameld en via een advocaat proberen zij voor elkaar te krijgen dat de bouwvergunning niet wordt verstrekt.

Ook de staatsgeologen hebben zich nu tegen de plannen voor het hotel gekeerd. Het is de bedoeling dat bij het nieuwe hotel wooneenheden in de berg geïntegreerd worden. Volgens de geologen kan dit ernstige gevolgen hebben voor zijrivieren en onderaardse waterwegen. Dit kan verzakking van de grond tot gevolg hebben, volgens de geologen.

Op het rapport van de geologen wil Stocker niet reageren. Hij wil het definitieve besluit afwachten. De gemeente staat wel achter hem, omdat ze willen dat er aan de Obernbergersee een hotel of pension blijft. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past