Beyond Sleep

Première Beyond Sleep op Rotterdams Filmfestival

Vandaag, op 27 januari 2016, opent de film ‘Beyond Sleep’ de 45e editie van het International Film Festival Rotterdam. Het verhaal van de internationale Engelstalige film is gebaseerd op de Nederlandse bestseller ‘Nooit meer slapen’ van Willem Frederik Hermans. De hoofdrol is voor de Nederlandse acteur Reinout Scholten van Aschat en vertelt over de overlevingstocht van een jonge student in de natuur van Noorwegen. Naast Scholten van Aschat spelen drie Noorse acteurs de bijrollen in de film. De regie is handen van Boudewijn Koole, ook wel bekend van de internationaal bekroonde film Kauwboy. Koningin Maxima is vanavond bij de première aanwezig.

Het verhaal van Beyond Sleep

Het verhaal van ‘Nooit meer slapen’ gaat over de jonge student geologie Alfred Issendorf die in de wilde natuur van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten. Met deze missie wil hij het werk van zijn vader voortzetten, die tijdens zijn eigen onderzoeksproject is overleden. Deze reis is vol obstakels in het ruige Noorwegen. De plek waar het verhaal zich afspeelt is Finnmark in het noorden van Noorwegen. Dit gebied ligt zo noordelijk dat in de zomer de zon niet ondergaat. Hermans was zelf wetenschapper en reisde ook naar Noord-Zweden en Noord-Noorwegen. Het verhaal is voor een deel gebaseerd op zijn ervaringen.

Bergen en rotsachtige heuvels van Noorwegen

De film speelt zich voornamelijk af in de natuur van Noorwegen. De bergen en rotsachtige heuvels komen volop in beeld. De trektochten zullen zeker voor de bergliefhebbers herkenbaar zijn en wie in het noorden van Noorwegen is geweest zal zeker wat locaties van de film herkennen.

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen