Home » Merken

Bergans of Norway

In 1908 kwam Ole F. Bergan tijdens een jacht op de Skrimfjellet op het idee om een rugzak met een frame van takken van de jeneverbesstruik te maken voor ondersteuning van de rug. Naar aanleiding van dit prototype werden de takken vervangen voor een licht metalen frame. Groothandelaar Sverre Young besefte de waarde en potentie van de rugzak en legde samen met Ole Bergan het patent vast. In de daarop volgende jaren werden aanzienlijke partijen rugzakken geproduceerd en verkocht. Het patent was het begin van een naam, een merk en het wereldwijde concept van de hedendaagse rugzak. 

 

bergans of norway skar
Uitrusting - 21 sep 2023

Het nieuwe Skar jack van Bergans of Norway is een op het oog simpel, maar degelijk en multifunctioneel regenjack.

Fotowedstrijd Bergen magazine
Winnen - 26 jun 2023

Je kent dat wel: op een onverwacht moment valt in de bergen je oog op iets fantastisch, een plek, een uitzicht, een gebeurtenis, een gezichtsuitdrukking... Én je hebt je camera bij de hand om dat ene lucky shot te maken. Niet gepland, zeker, maar wat een foto!

Bergans of Norway Letto V2 Jacket
Uitrusting - 2 mrt 2021

Bergans of Norway heeft haar klassieke Letto V2 Jacket vernieuwd. Het lichtgewicht hardshell jack is ideaal voor als het weer ineens omslaat.

fotowedstrijd bergans
Nieuws - 1 mrt 2021

Het was voor de Jury niet makkelijk, maar de uitslag van de fotowedstrijd Mijn Bergwintergevoel is bekend. Filip en Eric, gefeliciteerd!

Save the seasons bergans of norway
Nieuws - 17 feb 2020

De winter van 2019-2020 gaat de boeken in als een hele lange herfst. Zeker in onze landen was er nauwelijks sprake van een noemenswaardige winter.

bergans Myrkdalen
Uitrusting - 29 mrt 2017

Ga je deze winter nog skiën, dan zou deze Myrkdalen Insulated Jacket van Bergans wel wat voor je kunnen zijn. De jas is iets langer dan je van de meeste jassen gewend bent. Als je er ook nog de bijbehorende broek bij draagt, ben je helemaal beschermd tegen de (poeder)sneeuw. Dankzij het Dermizax-membraan is de jas winddicht en ook de regen of natte sneeuw komen er niet doorheen.

Blog - 3 dec 2016

Hun sporen vormen gigantische afdrukken in de sneeuw. Door m'n verrekijker check ik voor de zoveelste keer of die grote steen daar verderop misschien beweegt. En ja, eindelijk zie ik de karakteristiek hoge schouders en hoekige romp van de muskusos. Ik ben nu eens niet op weg naar een berg of een hut, maar 'alleen maar' naar hen en het is gek, maar dat maakt alles heerlijk anders.

Uitrusting - 28 nov 2016

Compromisloze bescherming tegen weersinvloeden, comfortabele warmte en een klassieke stijl – het Norefjell Jacket is het nieuwe topmodel van Bergans voor de mode- en kwaliteitsbewuste alpineskiër. Het niet-poreuze Dermizax®-membraan zorgt voor de nodige bescherming tegen weersinvloeden en biedt dankzij stretch en een hoog ademend vermogen de benodigde comfortabele warmte en draagcomfort.

Blog - 28 nov 2016

​Als beroepsavonturier ben ik gewend om op eigen kracht door de bergen te trekken. Maar altijd is er een uitgewerkt plan dat tot een te volgen route leidt, een streep op een topografische kaart. Dit keer niet. Mijn 100 liter grote Bergansrugzak zit propvol met winterkampeeruitrusting, eten en brandstof voor een week én foto-filmapparatuur - maar geen idee waar ik de komende dagen slaap. Dat voelt raar. Spannend ook. Omdat dit keer niet ik, maar wilde dieren bepalen waarheen ik ga.

Uitrusting - 1 okt 2016

Met Snøull presenteert Bergans of Norway voor de komende winter een nieuwe Midweight-onderkledingserie van 100% merinowol. Met het natuurlijke warmtecomfort van merinowol is het de ideale metgezel van alle outdooractiviteiten als het buiten koud is. Voor de look hebben de Noorse designers weer iets heel bijzonders bedacht, want de nieuwe onderkledingserie heeft een modieus jacquardpatroon.

Uitrusting - 15 sep 2016

Gevoerde hardshells of isolatiejassen met meer of minder dichte buitenmaterialen worden op grote schaal gebruikt in de berg- en wintersport. Een softshell met een extra warme voering is iets nieuws. Het voordeel ligt voor de hand: het elastische en zachte buitenmateriaal is veel ademender dan conventionele vezeldichte materialen.

Reportage - 29 aug 2016

Steeds meer mensen recyclen hun plastic en dragen op die manier bij aan een beter milieu. Een deel van dat plastic wordt als Repreve® verwerkt tot kleding, zo zitten er bijvoorbeeld wel zes gerecyclede plastic flessen in een t-shirt van Bergans of Norway.

Pagina's

Abonneren op Bergans of Norway